Ett e-brev damp ner….

kategori: Kul publicerat februari 12, 2011

I mitten av december kom ett e-brev från en mamma som har en son som älskar det här med mat. Grabben, Paul 9 år, härjar mycket i familjens kök, lagar mat, bakar bröd och annat. Ibland lägger han hela veckopengen på extra god mat, som kalvdans men korv, det hade han aldrig gjort. Sagt och gjort, efter att ha hittat Salsus så gick det ett e-brev till vår info-mail om en förfrågan om någon i Göteborgstrakten kunde tänka sig ta emot den matglade Paul och visa honom hur man gör korv.

Det tog inte lång tid för oss på Salsus att tycka att det skulle vara kul att visa Paul grunderna i korvtillverkning, det gäller ju att börja som liten prinskorv om det skall bli en faluring till slut .

IMG_1950IMG_1939

I mellandagarna 2010 så träffades vi en blöt, kall och hal dag i Mölnlycke, det var knapp vi fick bilarna upp för backen till huset, men skam den som gav sig. När köttet plockades fram så var Paul snabbt framme och greppade en kniv vant och skar upp det i perfekta kuber. Det fanns ingen tvekan att det var Paul som skulle göra jobbet, han visade ingen blygsamhet bland dessa gubbar, Tommy och Kent från Salsus och Benny, bryggmästaren från Malmö Brygghus. Gubbarna blev mer eller mindre statister när Paul kom igång, vi fungerade mer som teatersufflörer som viskade vad som stod på tur att göras.

IMG_1953IMG_1941

Efter fyra timmars hårt arbete var cirka 5 kilo korv klart att förpackas och transporteras till Torslanda där Paul med mamma Anett bor. Då vi frågade om Paul tyckte att det var kul att göra korv suckade en trött Paul, – Jo, det var det! Fast på följdfrågan tog nog tröttheten överhanden; – Kan du tänka dig att göra korv fler gånger? – Nej!

Vi kände oss lite snopna, för vi uppfattade att Paul hade haft roligt mest hela tiden. Kanske var han lite överraskad att det tog såpass lång tid att bli klar och att han blev rätt så trött av det fysisk arbetet som det trots allt är.

Vi har, så här i efterhand, fått rapporter om korvkalas i Torslanda, den ena efter den andra, där gästerna har låtit sig bli imponerad över Pauls korvkunskaper, så vi tror nog att han lär fortsätta sin bana som korvmakare. Vi får nog anledning att återkomma i Pauls utveckling i korvköket.

IMG_1937IMG_1939

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...

Comments (1)

 

  1. Rolf skriver:

    Synnerligen trevligt med så unga volontärer i köket fortsätt sponsra ,resultat kommer per omg. Jag vet.

    Ge han en kram från mej. Och önska honom god fortsättning.

    mvh rolf